Emailmarketing wetgeving

Spammers maken zich niet geliefd!

  • Het e-mailen van een kant en klaar aangekocht adressenbestand mag niet
  • De afzender van een e-mailing moet een eigen opt-in hebben voor ieder adres
  • Individueel geworven leads door Mailbestand.nl voldoen wel aan alle wet- en regelgeving

Emailmarketing en wetgeving

Het versturen van een nieuwsbrief is een geweldig indrukwekkende èn meetbare manier om uw producten of diensten onder de aandacht te brengen, maar er zijn strenge regels. En dat is maar goed ook!

Verplichte opt-in toestemming

In Nederland en in vele omliggende landen geldt dat een verzender van een mailing een eigen, aantoonbare opt-in toestemming moet hebben van de ontvangers om een mailing naar ze te mogen versturen.
Gelukkig maar, want anders zou u dagelijks een veelvoud van het aantal oninteressante mails ontvangen dan nu het geval is en dan verdwijnt alle relevante mail tussen de vele ongevraagde berichten.

Er is dus toestemming nodig en deze is dus niet overdraagbaar. Let op: er zijn nog steeds online aanbieders die u complete bestanden aanbieden, inclusief emailadres. U mag de bestanden kopen, maar u mag ze dus niet gebruiken om mailen en dat vertellen de aanbieders er niet of niet graag bij! Mailt u deze aangekochte adressen toch, dan bent u aan het SPAMMEN. Dat wilt u niet.

Van SPAM wordt niemand beter en voor u het weet staat u met uw bedrijf op een blacklist. Op dat moment wordt uw zakelijke emailverkeer geblokkeerd. kortom, koop geen kant en klare (mail)bestanden. U kunt wel specifiek voor u laten werven inclusief de benodigde opt-in toestemming, zie daarvoor emailadressen kopen.

Gelooft u de onzin niet dat één keer mailen wel zou mogen, of dat het met een uitschrijflink in de mail zou mogen… Het is simpelweg niet waar. De mailende partij dient zelf toestemming te hebben van de ontvanger en de toestemming is niet overdraagbaar. Los van mogelijke boetes wilt u ook niet de reputatie aan uw potentiële klanten afgeven dat u niet netjes uw zaken regelt, toch?

SPAMMERS maken zich niet geliefd, en terecht!

Klik voor meer informatie naar ACM, DDMA en Privacy Waarborg.